Platform over schenken, erven en nalaten
Word ook gastgezin en vang een adoptiehond tijdelijk op!

Word ook gastgezin en vang een adoptiehond tijdelijk op!

Gastgezinnen zijn heel belangrijk voor stichtingen die honden uit het buitenland laten overkomen. Zo’n dier zal meestal eerst even moeten wennen. De overgang van een overvol asiel naar een liefdevol huis in Nederland is erg groot.

Zeker de eerste dagen is zo’n dier nog behoorlijk schuchter en soms zelfs wat angstig. Maar met wat aandacht, liefde en geduld, zal het dier al spoedig merken dat het van de ‘hel naar het paradijs’ is gekomen. Word dan ook gastgezin om een adoptiehond tijdelijk op te vangen!

Als het dier na een tijdje gewend is, kan het gastgezin het karakter van het dier bekijken en in combinatie met het maken van een paar leuke foto’s kan het vervolgens op de website van de stichting of op andere sites worden geplaatst.

Een adoptie gaat vaak sneller als er in de omschrijving aangegeven wordt, dat het dier al in ons land is en dat er wat concrete informatie kan worden gegeven, over het karakter van het dier; of hij of zij aan de lijn kan lopen, enz.

Wij halen als stichting Dierennood zelf vrijwel geen honden naar ons land. Wij hebben echter contacten met enkele andere stichtingen die hierin gespecialiseerd zijn en zeer zorgvuldig, prettig en diervriendelijk werken. Wij brengen je dan graag in contact met hen.

Zo’n stichting die de honden naar ons land haalt, kan ook indien nodig deskundig advies geven hoe met een dergelijk dier om te gaan. Maar nogmaals, dit is niet vaak nodig en deze honden zijn juist meestal erg sociaal, dankbaar en beseffen heel goed dat ze het nu veel beter hebben gekregen.

Hebben wij je interesse gewekt om ook gastgezin te worden? Vul dan onderstaande lijst in en verstuur het naar ons. Wij (of de desbetreffende stichting) nemen dan z.s.m. verder contact op. Ook is het geen probleem om bij de desbetreffende stichting voorkeuren uit te spreken, voor bijv. een kleine hond, rustige hond, enz.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details