Platform over schenken, erven en nalaten
Zélf ZOA-kruidnoten bakken dit jaar
ZOA-directeur Chris Lukkien en gastlesdocent Angenies van Baar laten zien hoe je ZOA-kruidnoten bakt.

Zélf ZOA-kruidnoten bakken dit jaar

Voor veel mensen is het een heerlijke traditie geworden: knapperige kruidnoten van ZOA die ieder najaar door basisschoolleerlingen worden verkocht aan familie, buren, kerkgenoten en vrienden. Door de coronacrisis doet ZOA het na 26 jaar anders: kinderen worden uitgedaagd om het geheime recept te raden, zodat de kruidnoten dit jaar veilig uit de eigen oven komen.

Gastlessen

Omdat het verkopen en verspreiden van de kruidnoten voor teveel ‘contactmomenten’ zorgt, heeft ZOA met ‘pijn in het hart’ de kruidnotenactie omgegooid. “We vinden het onverantwoord om basisschoolleerlingen langs de deuren te laten gaan. Dat kan echt niet in de situatie waarin we nu zitten”, zegt René Vlug, hoofd Fondsenwerving & Communicatie van ZOA. “Maar het idee erachter is te belangrijk om overboord te zetten: kinderen door gastlessen bewust maken wat er in de wereld aan de hand is, en ze de kans geven om geld in te zamelen voor mensen die getroffen zijn door de gevolgen van natuurrampen en gewapende conflicten. Met deze creatieve oplossing kan dat doorgaan.”

Basisscholen

Scholen kunnen meedoen aan ‘Raad het Recept’. Tijdens een interactieve digitale gastles leren de leerlingen van de bovenbouw hoe ze kruidnoten kunnen bakken. Maar het recept is niet compleet! Het missende ingrediënt kunnen de leerlingen raden door middel van het oplossen van puzzels. Na de gastles gaan de leerlingen (virtueel) op pad om het geheime recept te delen met familie, vrienden, buren en kennissen. In ruil voor een gift aan ZOA ontvangt de donateur een receptenboekje met 10 heerlijke recepten, waaronder natuurlijk het recept van de enige echte ZOA kruidnoten.

Bedrijven

Ook veel bedrijven doen jaarlijks mee aan de kruidnotenactie door hun medewerkers en relaties te verblijden met ZOA kruidnoten. Ook dat gaat dit jaar anders. Hiervoor is de ‘Kruidnotenkaart’ ontwikkeld. Door het sturen van deze kaart laat een werkgever op een originele manier weten dat er dit jaar geen kruidnoten zijn. Maar de ontvanger van de Kruidnotenkaart kan nog steeds genieten van ZOA kruidnoten. De unieke kaart bevat namelijk het recept…

Ook particulieren kunnen in ruil voor een gift het bijzondere recept ontvangen van de (h)eerlijke kruidnoten. En dat niet alleen: het ZOA receptenboekje bevat nog 9 originele recepten om van te genieten. Geniet van je Gift!

Doe ook mee via de website

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details