Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuws

Aankoop laptops voor jongeren op de Filipijnen, door de stichting Salvatoriaanse Hulpactie.

laptop

29 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De “Build My Home Missie Filipijnen” geeft jongeren in de Filipijnen een kans op hoger onderwijs. Dit is zonder hulp niet te financieren voor de plaatselijke bevolking. Er zijn veel ongeschoolden of laaggeschoolden op de eilanden Mindanao en Visayas Bohol. Als ze al werk hebben, komen ze nauwelijks rond. Indien je hogere studies kan volgen, heb je zeker kans op een goed betaalde job. Hierdoor worden vele families geholpen. Elk jaar zijn er 3 studenten die afstuderen aan de universiteit en die daarna op hun beurt een student verder helpen.

Men vraagt dit jaar financiële steun voor de aankoop van printers en laptops. Vorig jaar steunde de stichting Salvatoriaanse Hulpactie dit project al met de aankoop van 3 computers en 2 laptops, maar het aantal studenten is toegenomen, vandaar de nood aan meer materiaal.

De leerlingen hebben de laptops en printers echt nodig voor hun online lessen, vooral in deze coronapandemie, daar de scholen er nog niet helemaal open zijn voor face-to-face-lessen.

Deze kleine organisatie kreeg dit jaar van de Stg. Salvatoriaanse Hulpactie financiële steun voor in totaal 4 laptops en 4 printers. Die werden verdeeld over 4 plaatsen: General Santos, Pagadian City, Tukuran Zamboanga Del Sur en Bohol Island. Men zorgt er in totaal voor 45 kinderen, van basisschool tot universiteit.

Meer info over onze werking? www.salvatorhulp.org

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details