Platform over schenken, erven en nalaten
Campagne “Koop geen Kortsnuit” nu ook gericht op katten

Campagne “Koop geen Kortsnuit” nu ook gericht op katten

In week 43 lanceert de Koningin Sophia-Vereeniging samen met andere dierenwelzijnsorganisaties en dierenartsen het vervolg op de campagne Koop geen Kortsnuit. Met deze oproep willen we een einde maken aan het fokken en houden van dieren die ernstig lijden onder hun uiterlijk.

Eerder richtte deze campagne zich op kortsnuitige honden, maar vanaf deze week worden ook kortsnuitige katten meegenomen. Want ook bij deze dieren vinden veel gezondheidsproblemen plaats doordat er gefokt wordt op extreme uiterlijke kenmerken. Kortsnuitige katten hebben daardoor vaak pijnlijke oogziektes, gebitsafwijkingen en zijn levenslang benauwd. Wij adviseren om geen kortsnuitige dieren aan te schaffen om dierenleed te voorkomen en het fokken op een ziekmakend uiterlijk een halt toe te roepen. #KoopGeenKortsnuit!

Krachten gebundeld

De campagne “Koop geen Kortsnuit” is een samenwerking van de Sophia-Vereeniging, Dier&Recht, de Hondenbescherming, DierenLot, het cluster Gezelschapsdieren van de beroepsvereniging voor dierenartsen, Caring Vets en Europese dierenartsen (FECAVA). Samen geven we voorlichting via een speciale website, de sociale media, ABRI-posters op straat en advertenties op Marktplaats. 

Onze gezamenlijke boodschap wordt onderschreven door grote dierenartsketens, de Dierenbescherming, de Dierencoalitie en meer dan zeventig andere dierenbeschermingsorganisaties in binnen- en buitenland, waaronder GAIA en de Noorse Dierenbescherming.

Jouw bijdrage maakt het verschil

Alleen met goede voorlichting en lobby voor betere wetgeving kunnen wij ons doel bereiken. Wil jij ons werk steunen? Dankzij jouw hulp kunnen we dierenleed voorkomen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details