Platform over schenken, erven en nalaten
Beroepenoriëntatie voor kinderen in Chiapas en Oaxaca, Mexico

Beroepenoriëntatie voor kinderen in Chiapas en Oaxaca, Mexico

In Mexico gaan meer dan 4 miljoen kinderen en adolescenten niet naar school (Secretaría de Educación Popular (SEP), 2017), terwijl nog eens 600.000 het risico lopen te stoppen vanwege verschillende factoren, zoals gebrek aan middelen, afstand tot scholen en geweld. De staten Chiapas en Oaxaca staan op de laatste plaats wat betreft schoolbezoek door meisjes en jongens van 6 tot 14 jaar oud. Jongeren in veel regio’s ontvangen geen informatie over hun toekomstmogelijkheden waardoor ze niet gaan studeren of hun studie voortijdig afbreken. Adequate beroepenoriëntatie helpt schooluitval te verminderen.

Mundo de Talentos

Mundo de Talentos biedt gratis beroepenoriëntatie aan nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen in Chiapas en Oaxaca in het zuiden van Mexico. Het project richt zich op kinderen die publieke scholen bezoeken en anders geen toegang zouden hebben tot dit soort onderwijs. Mundo de Talentos is sinds januari 2019 de eerste zusterschool van IMC Weekendschool (Nederland) in San Cristóbal de Las Casas, Chiapas, Mexico.
Tijdens elke les maken leerlingen kennis met gepassioneerde professionals (vrijwilligers) en hun uiteenlopende expertises. Ze ontmoeten architecten, journalisten, artsen, kunstenaars, technici, biologen, wetenschappers en ambachtslieden. Excursies zijn een belangrijk onderdeel van de lessen.

Door deze ontmoetingen verbreden kinderen hun perspectieven, ontdekken ze hun talenten, vergroten ze hun zelfvertrouwen en versterken ze hun verbondenheid met de samenleving. Op een speelse en tastbare manier bereiden we onze leerlingen voor op de belangrijkste stap na hun schoolcarrière: gemotiveerde en zelfstandige keuzes maken voor de toekomst.

Wekelijks raken 140 leerlingen geïnspireerd door deel te nemen aan het programma van Mundo de Talentos. Elk jaar gaat een nieuwe generatie van 40 kinderen van start en elk jaar studeert een nieuwe generatie af. Via ons programma Mundo de Talentos Alumni bieden wij onze oud-leerlingen de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen door deel te nemen aan masterclasses, workshops en vaardigheidstrainingen.

Nalaten aan Mundo de Talentos

Veel mensen steunen ons financieel om de continuïteit en de verdere ontwikkeling van ons project te kunnen waarborgen en om ons programma in de toekomst aan honderden kinderen aan te kunnen blijven bieden.


Wilt u Mundo de Talentos ook steunen? Overweeg dan om – een deel van uw erfenis – na te laten aan Mundo de Talentos. Dit kan aan het project in het algemeen of aan een specifiek projectonderdeel zoals Alumni, de vestiging San Cristóbal de Las Casas, Oaxaca of Mundo de Talentos Ruraal. Kijk op www.mundodetalentos.mx voor meer informatie. Of neem contact op via eleni@mundodetalentos.mx

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details