Platform over schenken, erven en nalaten
Dorine Manson benoemd tot directievoorzitter KWF Kankerbestrijding

Dorine Manson benoemd tot directievoorzitter KWF Kankerbestrijding

Per 1 januari 2024 treedt Dorine Manson toe tot de directie van KWF. Zij volgt daarmee vertrekkend directeur Johan van de Gronden op. Samen met prof. dr. Carla van Gils vormt zij vanaf dan de tweehoofdige directie.

Dorine brengt een indrukwekkende staat van dienst met zich mee. Ze heeft ruimschoots ervaring in het besturen van zowel publieke, private als maatschappelijke organisaties. Meer dan eens heeft zij geopereerd in complexe krachtenvelden. Dit maakt haar zeer geschikt om deze uitdagende functie te bekleden.

Dorine: “Ik vind het een grote eer om per 1 januari te starten als directeur van KWF. Ik kijk er enorm naar uit om mij dit nieuwe, maatschappelijk zeer relevante veld eigen te maken. En om mijn kennis en ervaring in te zetten om KWF de komende jaren te vertegenwoordigen. Het verschil maken voor mensen die zijn geraakt door kanker is iets dat mij na aan het hart ligt en ik ben heel gemotiveerd me daarvoor in te kunnen gaan zetten”

Ook directeur Carla van Gils kijkt uit naar de samenwerking met Dorine: “Ik ben zeer verheugd dat Dorine de directie van KWF komt versterken. Ze is een stevige, doortastende, energieke leider die zaken gedaan krijgt. Naast het feit dat ze een indrukwekkend CV op haar naam heeft staan zie ik in Dorine een verbinder; een eigenschap die onmisbaar is in het complexe veld waarin KWF opereert.”

Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zien in Dorine een krachtige opvolger van Johan van de Gronden, die in december afzwaait. Hij heeft dan ruim vijf jaar aan het roer van KWF gestaan. KWF verdient talentvolle en ervaren bestuurders zoals Dorine. Samen met Carla van Gils is de continuïteit in het leiderschap van KWF geborgd. Wij zijn Johan van de Gronden zeer dankbaar voor wat hij KWF heeft gebracht en wij wensen Dorine alle goeds voor de komende jaren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details