Platform over schenken, erven en nalaten
Een menswaardiger Guatemala

Een menswaardiger Guatemala

Kinderen met een handicap gaan in Guatemala vaak niet naar school. Er is een gebrek aan speciaal onderwijs, kennis en vervoer. Pioniers Gabriella en Carlos zetten zich in voor een speciaal educatiecentrum in Guatemala-Stad. Zij willen dat alle kinderen toegang hebben tot onderwijs. Carlos: “Mijn wens is om Guatemala een stukje menselijker te maken.”

Toegang tot informatie dankzij MIVA-computers

MIVA steunde Gabriella en Carlos met 8 speciale computers. De computers zijn voorzien van braille en speciale programma’s die het gehoor en zicht stimuleren. Gabriella: “Een van de belangrijkste kenmerken van doofblinden is het ontbreken van communicatie en de beperkte toegang tot informatie. De computers geven de kinderen toegang tot informatie, waar zij net als iedereen recht op hebben.”

Pionier Gabriella

MIVA-motoren maken onderwijs mogelijk

Gezinnen die in bergachtige provincies wonen, hebben zelf vaak niet de mogelijkheid om naar school te gaan. Het openbaar vervoer in Guatemala is erg ingewikkeld. Onveiligheid is aan de orde van de dag. MIVA financierde 4 motoren waarmee veldwerkers zoals Carlos onderwijs en hulp aan huis bieden in deze moeilijk bereikbare gebieden. “Dankzij de motoren komen we veel sneller veel dichterbij op een veiligere manier. We zijn nergens anders van afhankelijk,” aldus Carlos.

Carlos aan het woord

Écht mens zijn

Nu Carlos niet meer met het openbaar vervoer hoeft te reizen, heeft hij meer tijd voor de kinderen en ouders die hij bezoekt. Bovendien kan hij nu méér gezinnen bedienen. Carlos: “We kunnen de kinderen beter bieden wat zij specifiek nodig hebben. We halen hen uit de beslotenheid en laten hen meedoen in de samenleving. Oftewel: ze krijgen de mogelijkheid om écht mens te zijn.”

We zijn ontzettend dankbaar voor jouw hulp. Daardoor kunnen we mensen als Carlos en Gabriella helpen hun bestemming te bereiken. Help je mee met een donatie zodat we ook op andere plaatsen onderwijs bereikbaar en toepasbaar kunnen maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details