Platform over schenken, erven en nalaten
Een noodhulpteam van Oxfam is nu in het rampgebied.

Een noodhulpteam van Oxfam is nu in het rampgebied.

De omvang van de zware aardbeving op 8 september wordt steeds duidelijker. Tientallen dorpjes in het Altasgebergte zijn volledig verwoest. Bijna ieder gezin raakte een familielid kwijt. Mensen hebben dringend hulp nodig maar wegen zijn nog steeds moeilijk toegankelijk. Het dodental is opgelopen tot 3.000 mensen. Van de ruim 2.000 gewonden is de helft er zeer slecht aan toe. Eerder deze week vroegen we je om voor hen in actie te komen. Dank aan iedereen die al heeft gedoneerd!

Al sinds 1991 ondersteunt Oxfam Novib projecten van partners in Marokko voor kleinschalige boeren, vrouwen en jongeren. Een noodhulpteam van Oxfam is nu in het rampgebied. Zij onderzoeken aan welke hulp het meest behoefte is. Onderdak, eten en water bijvoorbeeld, maar ook hygiënekits en sanitaire voorzieningen om ziektes te voorkomen.

‘De schade is enorm en de directe noden van de getroffen bevolking zijn hoog. Het is van groot belang dat we het verlenen van noodhulp snel in gang zetten’, vertelt Nienke Hiemstra, coördinator humanitaire programma’s van Oxfam Novib.

Jouw hulp is op dit moment van levensbelang! Je kunt nog steeds doneren. Met jouw bijdrage zorgen wij voor zowel levensreddende noodhulp als ondersteuning bij de wederopbouw. Want het duurt nog maanden of zelfs jaren voordat duizenden mensen hun leven weer kunnen oppakken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details