Platform over schenken, erven en nalaten
Grote zorgen om lot vluchtelingen tijdens pandemie

Grote zorgen om lot vluchtelingen tijdens pandemie

Op vrijdag 13 november deelt Stichting Vluchteling bescherming (in de vorm van mondkapjes) uit aan alle bewindspersonen en Tweede Kamerleden om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen tijdens de corona pandemie. Met deze actie en de hashtag #beschermvluchtelingen wil Stichting Vluchteling benadrukken dat de meest kwetsbare medemens in de vergetelheid dreigt te raken nu alle aandacht uitgaat naar het onder controle krijgen van de pandemie in ons eigen land.

Zorgwekkende cijfers circuleren; honderden miljoenen kinderen gaan momenteel niet naar school, meer meisjes dan ooit lopen het risico uitgehuwelijkt te worden, kinderarbeid neemt toe, evenals de armoede. Vaccinatieprogramma’s zijn stilgelegd, dus ziektes dreigen. Deze harde realiteit is het directe gevolg van de coronapandemie. De groep die hier op alle fronten hard door geraakt wordt, zijn vluchtelingen: welgeteld 79,5 miljoen mensen op deze wereld.

“Natuurlijk zijn we hier in Nederland druk bezig met het onder controle krijgen van het virus en het beperken van de gevolgen van deze pandemie. Ik maak me ook zorgen. Maar nog meer zorgen maak ik me om al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en die vaak achteraan de rij staan als het gaat om preventieve corona maatregelen, laat staan een vaccin. Met deze actie vragen we de Nederlandse bewindspersonen en Tweede Kamerleden óók oog te houden voor juist hen. Zij mogen niet vergeten worden,” aldus Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.

Coronahulp Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling biedt op dit moment hulp aan 350.000 vluchtelingen in 17 landen in het Midden-Oosten, Afrika, Azie, Latijns-Amerika en Europa. Bekijk hier in welke landen we dat precies doen. Ook de persoonlijke corona-updates van Tineke Ceelen zijn hier terug te lezen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details