Platform over schenken, erven en nalaten
Het Danspaleis – Jaarverslag

Het Danspaleis – Jaarverslag

Hierbij stuur ik je ook ons Jaarverslag over 2019 digitaal
…lijkt wel heel lang geleden als je de foto’s ziet uit dat afgelopen jaar waarbij wij 13.500 ouderen bereikten.

Wij hebben dus al onze Danspaleizen moeten stil leggen tot nader order maar in de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan aanpassingen op onze formules om toch in contact te kunnen blijven met de ouderen. We zijn tenslotte ‘het tankstation van levensvreugde’ en we blijven dus met muziek en dans fysiek bewegen stimuleren & ook mentale beweging (vitaliteit aanwakkeren/ preventie eenzaamheid & levenslust aanboren).

Zo organiseren we nu:

-Het Balkon Danspaleis 
Het Danspaleis draait op straat of in een binnentuin muziek favorieten. Deze worden opgehaald via de balkons in zorginstellingen of senioren woon-complexen.
-De Danspaleis Muzieklijn 
Onze vrijwilligerspoule belt ouderen op om via de telefoon gezellig te kletsen over muziek en wat muziek voor hen betekent en om aan elkaar verhalen uit te wisselen. Een Praatje en een Plaatje Op Afstand.

-Radio Danspaleis (een serie Podcasts)
Bijzonder mooie, vrolijke of ontroerende muziekverhalen en favorieten van ouderen krijgen een plek in Radio Danspaleis, een podcast-serie die Het Danspaleis momenteel maakt.

In het radioprogramma wordt muziek van toen gedraaid en worden mooie muziekfavorieten en verhalen van ouderen gedeeld.

Zo hopen wij, meer lokaal, een hart onder de riem te steken, saamhorigheid, verbinding & plezier te brengen in de samenleving. We zullen het toch met elkaar moeten blijven doen in het hier en nu en als lokale netwerken. De radio-uitzendingen duren circa 1 uur en zijn te beluisteren via onze website.

Zo’n uitzending duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit muziekverhalen van de ouderen zelf, reacties daarop, muziek favorieten en terugkerende vaste blokjes, o.a. het zonnetje en in memoriam. We laten dus vooral de stem van de ouderen zelf horen en streven ernaar zoveel mogelijk ouderen te bereiken. Zoals een oudere fan Bep zegt: muziek en thuisdansen helpt me door een dip heen. Het Danspaleis zorgt voor die aanzet en is graag die ‘fire starter’. We hebben ondertussen pilots gedraaid en deze waren succesvol, de eerste schreden op dit nieuwe pad zijn gezet.
Laten we hopen dat we in 2020 toch een aantal activiteiten kunnen oppakken en veel ouderen weer enig gevoel van levensplezier kunnen meegeven. Delen is vermenigvuldigen en dat geld zeker voor plezier.

Lees hier het volledige jaarverslag

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details