Platform over schenken, erven en nalaten
Kinderfonds MAMAS doorbreekt de vicieuze cirkel van armoede en ongeletterdheid

Kinderfonds MAMAS doorbreekt de vicieuze cirkel van armoede en ongeletterdheid

Troost, voor de baby die moet huilen. Eten, voor het kind dat honger heeft. Schoenen, voor de tiener die naar school wil. Therapie, voor het meisje dat is verkracht. Liefde, omdat elk kind dat nodig heeft. Kinderfonds MAMAS steunt al 20 jaar de MAMAS van Zuid-Afrika. Deze sterke, indrukwekkende vrouwen helpen kinderen in ernstige armoede. Kind voor kind. Dorp voor dorp. ‘Omdat álle kinderen ónze kinderen zijn!’, zoals Nelson Mandela altijd zei.

Groeiende beweging van hoop

“Het bijzondere is dat veel lokale vrouwen in Zuid-Afrika niet wegkijken als een kind in nood is, maar in actie komen. Ze organiseren alles wat nodig is om een kind gezond en kansrijk groot te laten worden. Vanuit eigen projecten, verspreid over alle 9 provincies van Zuid Afrika, geven deze MAMAS tienduizenden kinderen een toekomst. Het is echt een groeiende Beweging van Hoop voor de enorme groep kwetsbare kinderen. En wij zien dat het werkt!”

MAMA POWER

Aan het woord is Hiske Boerma, project portfolio manager bij Kinderfonds MAMAS. “Wij hoeven de MAMAS niets te vertellen, zij weten precies wat er lokaal nodig is. Daarom komen wij niet met een opgelegd programma. Liefde, ideeën en inzet hebben de MAMAS genoeg, maar geld niet. Daarom steunen wij deze vrouwen bij hun eigen initiatieven. Deze initiatieven worden een plan, dat daarna als afspraak geldt. Wij kijken uiteraard zeer nauwkeurig of het plan klopt en nageleefd wordt.

Kinderfonds MAMAS

Gelukkig zijn er de MAMAS!

 

Maar het allermooiste is: MAMAS nemen áltijd hun verantwoordelijkheid. Liefdevol, trouw en onverzettelijk. Wij noemen dat MAMA POWER!”

Samen maken we het verschil

“Ik vind het hartverwarmend dat zoveel donateurs begrijpen wat we doen; dat we een kind niet loslaten maar vastpakken en blijven helpen. Van kleine peuter, tot ze voor zichzelf kunnen zorgen. De plekken van de MAMAS zijn een veilige haven voor ze. Zelf was ik enorm onder de indruk toen ik zag dat vier MAMA-organisaties de handen ineen hebben geslagen en een nieuw project zijn begonnen. Toen ik daar aankwam, zag ik kinderen die huiswerk maakten, blij waren, net een bord eten op hadden of stonden te dansen. En dat allemaal op een plek waar de situatie een half jaar daarvoor nog uitzichtloos was! Dan realiseer je je hoeveel werk daar verzet wordt.” Hiske Boerma besluit: “Wat me het meest is bijgebleven, is een project dat ik bezocht heb van een PAPA (want ja, die zijn er gelukkig óók!). Een troosteloos dorp, ooit tot bloei gekomen door de mijnindustrie, maar waar –na het uitputten van de mijn – niks meer gebeurt. Mannen vertrokken, vrouwen, vaak met HIV besmet, bleven achter. PAPA Bright kent daar alle gezinnen en vertelde mij dat achter elke deur een drama schuilt. Ik opende één van de vele deuren en zag een ruimte met één bed en een tafeltje met daaraan een vijftienjarig meisje. Over haar wangen biggelden dikke tranen. Ze kon haar school niet afmaken, want ze had geen geboortecertificaat. PAPA Bright heeft haar kunnen helpen. Samen zijn ze naar het ziekenhuis gegaan waar ze geboren is, in een stadje slechts dertig kilometer verderop, om het geboortecertificaat op te halen. Zo makkelijk kunnen ogenschijnlijk onoplosbare dingen daar zijn.

Kinderfonds MAMAS

Met dit soort persoonlijke aandacht en een dergelijke oplossing helpen 2.000 MAMAS dagelijks ruim 50.000 kinderen. Zó doorbreken we de vicieuze cirkel van armoede en ongeletterdheid.”

Steun kinderfonds MAMAS via www.kinderfondsmamas.nl


Kinderfonds mamas

Bezoekadres
Klaaskampen 20A, 1251 KP Laren (NH)

Postadres
Postbus 156, 1250 AD Laren (NH)

T +31 35 539 59 80
E [email protected]
W www.kinderfondsmamas.nl

Bank NL60 INGB 0000 0466 64

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details