Platform over schenken, erven en nalaten
Mundo de Talentos viert feest in Amsterdam

Mundo de Talentos viert feest in Amsterdam

Op zaterdag 27 mei jl. vierde Mundo de Talentos feest tijdens het 25-jarig jubileum van IMC Weekendschool in het Internationaal Theater Amsterdam! Als trotse zusterschool waren afgevaardigden strategisch directeur, Eleni Asimakopoulos, en ambassadrice Viani Palacios, van het Mexicaanse team, aanwezig dit bijzondere evenement.

Met prachtige speeches van Heleen Terwijn, oprichtster van IMC Weekendschool, en burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, werd feestelijk teruggekeken op 25 jaar weekendschool onderwijs in Nederland en inmiddels ook in sinds enkele jaren in het buitenland. Dit in de aanwezigheid van alumni van het eerste uur, partners, gastdocenten, collega’s, vrijwilligers en anderen.

De viering van dit bijzondere jubileum is voor Mundo de Talentos een opmaat naar haar vijfjarig bestaan dat op 25 januari 2024 gevierd zal worden in San Cristóbal de Las Casas, Chiapas, Mexico.

Daarbij zullen alumni van de eerste drie lichtingen aanwezig zijn met hun families, gastdocenten, partners, collega’s en andere betrokkenen. Samen zullen we terugblikken op vijf jaar Mundo de Talentos avontuur en onze toekomstplannen delen.

Mundo de Talentos is sinds januari 2019 de eerste zusterschool van IMC Weekendschool (1998 Nederland) in Latijns-Amerika, in de staten Chiapas en Oaxaca in het zuiden van Mexico.

Gedurende twee jaar maken leerlingen tijdens elke les op zaterdag kennis met gepassioneerde professionals (vrijwilligers) en hun uiteenlopende expertises. Ze ontmoeten architecten, journalisten, artsen, kunstenaars, technici, wetenschappers en ambachtslieden. Excursies zijn een belangrijk onderdeel van de lessen.

Door deze ontmoetingen verbreden kinderen hun perspectieven, ontdekken ze hun talenten, vergroten ze hun zelfvertrouwen en versterken ze hun verbondenheid met de samenleving.

Het project richt zich op kinderen die publieke scholen bezoeken en anders geen toegang zouden hebben tot dit soort onderwijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details