Platform over schenken, erven en nalaten
Onderweg naar zelfredzaamheid: aangrijpende verhalen op de Ontmoetingsdag van Zending over Grenzen

Onderweg naar zelfredzaamheid: aangrijpende verhalen op de Ontmoetingsdag van Zending over Grenzen

Op zaterdag 30 maart hield Zending over Grenzen haar jaarlijkse Ontmoetingsdag in Almere. Het thema van de dag was zelfredzaamheid. Zo’n 250 bezoekers luisterden naar aangrijpende verhalen uit Moldavië, deden enthousiast mee aan workshops en genoten van muziek, een heerlijke Oost-Europese lunch en prachtig weer.

Tijdens de dag kwamen onder andere twee sprekers uit Moldavië aan het woord. Pastor Dumitru Joacabine vertelde hoe hij aan lager wal geraakt was en beheerst werd door alcoholverslaving. Met hulp van Zending over Grenzen kreeg hij zijn leven weer op de rit en zijn gezin is zelfredzaam geworden. Nu helpt Dumitru mee om de hulp die hij ontvangen heeft, door te geven aan anderen in nood.

Zending over Grenzen

Na Dumitru sprak Boris Garconita gepassioneerd over zijn werk als kindcoördinator. Hij vertelde onder andere dat hij verantwoordelijk is voor maar liefst 600 kinderen die hulp krijgen van Zending over Grenzen in bijvoorbeeld kindertehuizen en naschoolse projecten. Als voorbeeld noemde Boris een meisje uit een van de hulpprogramma’s. Haar moeder overleed een jaar geleden en haar vader had ze nooit gekend. Dankzij de hulp die ze kreeg van Zending over Grenzen, maakte ze een enorme persoonlijke groei door en inmiddels helpt ze zelf mee als vrijwilliger.

De medewerkers van Zending over Grenzen hebben de Ontmoetingsdag als een bijzondere dag ervaren en zijn enorm dankbaar voor iedereen die aanwezig was en voor alle mensen die hebben meegeholpen aan de voorbereidingen. Wilt u er de volgende keer ook bij zijn? De volgende Ontmoetingsdag vindt plaats op 28 maart 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details