Platform over schenken, erven en nalaten
Prachtig nieuw onderkomen voor senioren honden en katten
Dier én mens in hun nopjes met het nieuwe onderkomen van Stichting Nationale Dierenzorg.

Prachtig nieuw onderkomen voor senioren honden en katten

De oudste seniorenclub voor honden en katten in Nederland, heeft sinds februari 2021 prachtige nieuwe onderkomens. “Met veel meer ruimte voor onze honden en katten, zowel binnen als buiten,”, zegt Inez de Ligt, directeur van Stichting Nationale Dierenzorg. “Ruimte, maar vooral ook comfort”, voegt ze eraan toe.

“De uitbreiding en de vernieuwing waren hard nodig. Het oorspronkelijke gebouw komt uit 1672 en heeft inmiddels een monumentale status. Ook de oorspronkelijke verblijven voor de seniorenclubs van honden en katten waren oud en aan vernieuwing toe. Het was er koud, het lekte bij elke regenbui. Voor de dieren niet prettig, zeker niet als ze zo op leeftijd zijn.”

Het Catshuys: zowel binnen als buiten genieten de katten van hun nieuwe verblijf.

Het Catshuys

Inez is dan ook erg blij met de nieuwe onderkomens. “De dieren hebben de verhuizing prima doorstaan en zijn al helemaal gewend. Het Catshuys, waar onze bejaarde katten verblijven, heeft vloerverwarming en je ziet de katten ervan genieten. Zo heerlijk comfortabel. De ruimte is vier tot vijf keer groter dan wat het was en er komen regelmatig vrijwilligers knuffelen: goed voor dier én mens. Er is een grote zolder voor katten die geen zin hebben in drukte of mensen. En in de grote serre kunnen ze 24 uur per dag regenbestendig buiten zijn. De grote nieuwe tuin, voorzien van veel prachtige bamboe die niet giftig is voor katten, is inmiddels ook klaar en in gebruik genomen.”

Deze grijze snuit vindt het heerlijk om buiten te zijn.

Grijze snuiten

Ook de grijze snuiten uit de seniorenclub voor honden laten al kwispelend merken hoe blij ze zijn met hun nieuwe verblijf. 

“De roedelsamenstelling is onveranderd, maar ook zij hebben veel meer ruimte. De kamers zijn groter, net als de aangrenzende buitenruimtes, waar ze zelf in en uit kunnen lopen. De oude ruimtes lagen langs de drukke weg en een naastgelegen hotel, wat nog wel eens voor onrust zorgde. Nu liggen de verblijven midden in een weiland met een heerlijke tuin van zo’n 4600 m2 met veel beplanting die voor meer dan genoeg schaduw zorgt. Dat doet ze zichtbaar goed, net als een 2000 m2 groot losloopveld met allerlei toestellen erop. Ook is er een gezellige ‘huiskamer’ waar onze vrijwilligers lekker met ze kunnen knuffelen. Goed voor dier én mens!”

De honden genieten elke dag van een groot losloopveld vol ‘speeltoestellen’.

Dankbaar

“Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder onze vaste donateurs, giften en nalatenschappen”, zegt Inez. “Die hebben zoveel invloed gehad op de invulling van het terrein. Vooral de dingen die niet binnen het bouwbudget vielen hebben we daardoor toch kunnen realiseren. Ik ben enorm dankbaar en trots dat wij dit voor onze oudste viervoetertjes hebben neergezet. Ik durf best te zeggen dat we de mooiste dierenopvang van Nederland hebben en dat beamen de mensen die hier komen.” 

We zijn er ook voor úw viervoeter

Inez benadrukt dat de Seniorenclub voor honden en katten er is voor eigenaren die er zelf niet meer voor kunnen zorgen “Ons team van professionele verzorgers neemt de verzorging over, terwijl u toch eigenaar blijft. We kijken naar leeftijd en fitheid en proberen dieren te herplaatsen, maar de bejaarde of door een ongemak moeilijk te plaatsen dieren vinden hier een warme mand, liefdevolle aandacht en professionele verzorging. Mensen willen ook dát goed geregeld hebben, voor als ze het zelf niet meer kunnen of wanneer ze er zelf niet meer zijn” merkt Inez. “Alles kan vastgelegd worden en wij zorgen ervoor dat die wensen worden gehonoreerd. De combinatie van een dierenambulance, een pension/asiel, een prachtig onderkomen en een team vol professionals met een hart voor dieren, is onze kracht. Ik nodig mensen uit om op afspraak langs te komen, dan geven we een rondleiding en kunnen we diverse mogelijkheden bespreken.” Inez besluit: “Met een gerust hart kan ik zeggen: Wij zijn klaar voor een boel nieuwe senioren!”

Wilt u meer informatie over de opvang van uw huisdier of over doneren of nalaten? 

Neem dan contact op met Stichting Nationale Dierenzorg via www.ndz.nl of bel met 070-5179852.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details