Platform over schenken, erven en nalaten
Schildpadden genieten van nieuw buitenverblijf

Schildpadden genieten van nieuw buitenverblijf

Stichting Schildpaddenopvang Nederland vindt het belangrijk om de dieren in hun opvang zo prettig mogelijk op te vangen. Extra verrijking in de leefomgeving van de schildpadden is wat ze echt nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

Levenslang

De meeste dieren die bij de dierenorganisatie verblijven, mogen volgens de wet niet herplaatst worden en blijven daardoor een de rest van hun leven in de opvang en vergeet niet dat schildpadden ontzettend oud kunnen worden.

Wens

Een wens van de dierenhulporganisatie was een mooi buitenverblijf voor de landschildpadden zodat zij naar buiten konden in de zomer. De stichting deed een hulpaanvraag bij DierenLot en wij deden graag een bijdrage voor het project zodat zij konden starten met de bouw.

Maar dit liep iets anders dan verwacht. Door de aanleg van een grote buitenvijver moest de bouw van het verblijf even worden uitgesteld.  Inmiddels is het buitenverblijf klaar en al in gebruik.

Helemaal klaar

,,Dit uiteraard door de inzet van onze trouwe vrijwilligers en stagiaires. Het zijn inmiddels mooie ruime verblijven geworden precies toegespitst op de behoeftes van een schildpad.”

Hier en daar zal de opvang nog wat veranderingen doorvoeren afhankelijk van hoe de schildpadden het doen. ,,De schildpadden genieten zichtbaar van de zon en dit nieuwe buitenavontuur! Het verblijf is circa 20 meter lang en 5 meter breed en is opgedeeld in 5 vakken. Dit is afhankelijk van de grootte van de schildpadden en de grootte van de groep. De vakken zijn zo groot dat wanneer het nodig is wij deze vakken kunnen opdelen.”  

Bedankt!

,,Wij zijn DierenLot super dankbaar dat wij onze landschildpadden dit kunnen aanbieden. Zomers heerlijk buiten en wanneer het kouder wordt weer lekker naar binnen. Net als onze waterschildpadden die zomers heerlijk kunnen genieten in onze grote buitenvijver.”

Maar DierenLot had niet kunnen helpen zonder de steun van onze donateurs, giftgevers en loterijspelers. Onwijs bedankt voor jullie hulp!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details