Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

ZOA

Wereldwijd zijn meer dan 80 miljoen mensen op de vlucht. Mensen zoals wij: vaders, ouderen, zwangere vrouwen en kinderen… ZOA is er voor mensen die alles zijn kwijt geraakt door een oorlog of een ramp. In 16 landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika staan we voor hen klaar. Ook na uw leven kunt u er zijn voor kwetsbare mensen. Met uw steun kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarna trouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden.

Noodhulp bij rampen
Het noodhulpteam van ZOA staat 24/7 klaar om in actie te komen. Als mensen door een ramp of oorlog in één klap alles kwijt raken biedt ZOA hulp. Dat doen we onder andere door te voorzien in de basisbehoeftes als voedsel, onderdak en schoon drinkwater. Daarna blijven we om samen te werken aan wederopbouw. ZOA helpt iedereen, ongeacht ras, geslacht, afkomst, geloof of leeftijd.

Wederopbouw en herstel
Noodhulp alleen is niet genoeg als een land in puin ligt. Daarom blijft ZOA trouw tijdens de wederopbouw. We helpen bij het opbouwen van een bestaan: door bijvoorbeeld vakopleidingen, het herstellen van schoolgebouwen, watervoorzieningen en hulp bij het opzetten van een bedrijf. Ook is er aandacht voor de sociale verhoudingen en traumaverwerking. Er komt weer hoop op een toekomst.

Nalaten
Nadenken over uw nalatenschap is nadenken over de toekomst. Nalaten aan ZOA geeft u de mogelijkheid om ook na uw leven mensen in nood te helpen. Wij voelen ons aangesproken door de Bijbelse oproep er te zijn voor de weerlozen, weduwen en wezen. Aan die oproep willen we samen met u gehoor geven, zodat we met elkaar een verschil maken voor mensen in landen als Uganda, Zuid-Sudan en Syrië. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of kijk op www.zoa.nl/nalaten.

Annerieke Kroon
Specialist Nalaten
a.kroon@zoa.ngo
06 – 160 705 16

Yolenta Pater
Relatiemanager Speciale Giften
y.pater@zoa.ngo
06 – 558 307 18

bedrijfsvideo

algemene informatie

Adres Sleutelbloemstraat 45
7322 AJ Apeldoorn
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)55 - 3663339 E-mailadres info@zoa.ngo Website zoa.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details